IMSP SR Drochia
home mail network
minister

Orele de lucru

NON STOP

Telefoane de contact:
Internare    (0252) 22764
Anticamera (0252) 22448
Fax            (0252) 22448
E-Mail:
srdrochia@ms.md
srdrochia@mail.ru

Servicii  Sectia Anestezia si terapia intensiva

Sectia Anestezia si terapia intensiva

Secţia de anestezie si terapie intensivă
Secţia de anestezie si terapie intensivă a fost fondată în anul 1985 cu capacitatea de 6 paturi . Este situată la primul etaj al blocului chirurgical lăngă secţia de internare şi cabinetul radiologic. Structura secţiei :
1. Sala de reanimare
2. Sala de baro- terapie
3. Salon de terapie intensivă
4. Salon izolator – 1 pat
5. Salon pentru medici
6. Salon pentru asistente medicale
7. Salon de proceduri
8. Salon tehnic
Secţia este asigurată cu încalzire , apeduct , canalizare.
Stările de urgenţă în practica medicală sunt schimbarile patologice , care duc la înrăutăţirea stării pacientului . Lipsa acordării ajutorului de urgenţă se soldează cu moartea pacientului.
Cunoaşterea bazei terapiei intensive şi prezenţa capacităţii înalte de acordare a ajutorului de urgenţă este prirogativă medicului anesteziolog – reanimatolog.
Primul medic anesteziolog – reanimatolog care şi-a desfăşurat activitatea în Spitalul Raional Drochia a fost Tighineanu L. F. În decursul muncii sale , care a durat 40 ani s-a întilnit cu multe situaţii ce necesitau acţiuni urgente de la dumnealui. În anul 1984 pe 28 august , de către Ministerul Sănătăţii , a fost îndreptat la Spitalul Raional Drochia de aş elucida cunostinţile medicul anesteziolog – reanimatolog d. Leşenco A. N. A muncit sîrguincios acordînd ajutor calificat pacienţilor. Datorită cunoştinşelor vaste în patofiziologie, farmacologie a ales calea dreaptă spre tratamentul starilor acute a bolnavilor. Fiind devotat profesiei cu trup şi suflet şi muncind nopţile în Spitalul Raional Drochia, demonstrind că acestă profesie este strict necesară pacienţilor.
În anul 1985 la 20 decembrie d. Leşenco a dost numit şeful secţiei reanimare şi terapie intensivă.
În secţie activează urmatorii medici care au categorii superioare:
1. Bazic I. G.
2. Focşa A.M.
3. Guţu G.G.
4. Solotchin S. S.